Tunn mandelbotten med kaffe-, kola- och whiskykräm.
Den här godingen blir bara bättre och bättre och klarar att stå i kylen i ett par dagar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker till vitt skum (inte riktigt maräng, men nästan) och blanda ner riven mandelmassa och maizenamjöl. Gör två lika stora rundlar på ett smörat bakplåtspapper.
- Klicka ut smeten på dem och grädda dem tillsammans i ca 15 minuter. Byt plats på dem efter halva tiden så de får lika snygg färg båda två. Ta ut dem och låt dem kallna helt.
Undertiden gör du den smarriga fyllningen.
- Häll äggulor, socker, kakao och grädde i en kastrull och sjud den försiktigt. Rör hela tiden, det får absolut inte koka häftigt för då blir det äggröra. Koka tills krämen blir tjock, ca 10 minuter. Dra kastrullen från plattan och rör ner smöret i små klickar.
- När krämen har kallnat brer du hälften av den över den första bottnen, lägger på den andra och brer över resten av krämen.
Dekorera med rostade mandelspån, kaffebönor i choklad eller annat chokladströssel.
Publicerat den
22 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar