Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandarin- och kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga mandariner, knaprig mandel och mör kyckling får ett smaklyft av en fräsch dressing, gjord på bland annat sesamolja och vinäger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär degplattorna i smala strimlor, ca 4x1 cm. Hetta upp ½ dl rapsolja i en stekpanna. Lägg i strimlorna och fritera cirka 30 sekunder tills gyllene och krispiga. Vänd dem en gång under tiden. Ta upp dem ur oljan och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Låt mandarinklyftorna rinna av, spara 2 msk av lagen/juicen. Ställ mandarinklyftorna åt sidan. Gör en dressing genom att blanda resten av rapsoljan, mandarinjuice, vinäger, dragon, sesamolja och salt i en burk med tättslutande lock. Skaka om dressingen ordentligt.
  3. Tärna eller strimla kycklingen. Lägg sallad, selleri, mandel, mandariner och kyckling i en stor skål. Blanda ordentligt. Tillsätt dressingen och vänd salladen så att den täcks av dressing.
  4. Portionera upp på tallrikar. Bryt de friterade wontonstrimlorna i bitar och strö dem över salladen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.