Saftiga mandariner, knaprig mandel och mör kyckling får ett smaklyft av en fräsch dressing, gjord på bland annat sesamolja och vinäger.
Instruktioner
- Skär degplattorna i smala strimlor, ca 4x1 cm. Hetta upp ½ dl rapsolja i en stekpanna. Lägg i strimlorna och fritera cirka 30 sekunder tills gyllene och krispiga. Vänd dem en gång under tiden. Ta upp dem ur oljan och låt rinna av på hushållspapper.
- Låt mandarinklyftorna rinna av, spara 2 msk av lagen/juicen. Ställ mandarinklyftorna åt sidan. Gör en dressing genom att blanda resten av rapsoljan, mandarinjuice, vinäger, dragon, sesamolja och salt i en burk med tättslutande lock. Skaka om dressingen ordentligt.
- Tärna eller strimla kycklingen. Lägg sallad, selleri, mandel, mandariner och kyckling i en stor skål. Blanda ordentligt. Tillsätt dressingen och vänd salladen så att den täcks av dressing.
- Portionera upp på tallrikar. Bryt de friterade wontonstrimlorna i bitar och strö dem över salladen. Servera genast.
Publicerat den
13 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar