Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelfikon med mjölkchokladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker och lättgjord efterrätt. Gillar du lite mörkare choklad istället för mjölkchokladen så blir det också väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ett kryss halvvägs igenom fikonen och öppna upp dem försiktigt. Riv mandelmassan grovt och blanda med ricottan. Fördela massan i fikonen och ställ dem i ett ugnsfast fat. Ställ in mitt i ugnen i 15 minuter tills de mjuknat och fått fin färg.
  3. Bryt chokladen i bitar. Värm grädden och lägg i chokladen. Låt den smälta på svag värme. Rör så att du får en slät chokladsås.
  4. Servera fikonen med vispad grädde eller glass och ringla över chokladsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.