Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelfylld pärondröm

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En klick smaksatt grädde med kanel och vanilj smakar bra till den här pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Hacka ihop ingredienserna för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en liten pajform, ca 23 cm, med hög kant. Ställ formen i kyl ca 30 minuter.
  2. Lägg folieremsor längs kanterna. Förgrädda mördegsbotten 7 - 8 minuter.
  3. Fyllning: Låt päronhalvorna rinna av. Skär dem i stora klyftor och lägg på den förgräddade mördegen.
  4. Mal mandeln eller hacka den i matberedaren tillsammans med sockret. Blanda i mjöl, bakpulver, ägg, mjukt smör och lite päronspad, rör till en fin smet. Häll den över päronen. Strö på mandelspån.
  5. Grädda 30 - 35 minuter tills kakan fått ljus fin färg. Sikta över florsocker när pajen kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.