- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En klick smaksatt grädde med kanel och vanilj smakar bra till den här pajen.
Instruktioner
- Mördeg:
Hacka ihop ingredienserna för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en liten pajform, ca 23 cm, med hög kant. Ställ formen i kyl ca 30 minuter.
- Lägg folieremsor längs kanterna. Förgrädda mördegsbotten 7 - 8 minuter.
- Fyllning:
Låt päronhalvorna rinna av. Skär dem i stora klyftor och lägg på den förgräddade mördegen.
- Mal mandeln eller hacka den i matberedaren tillsammans med sockret.
Blanda i mjöl, bakpulver, ägg, mjukt smör och lite päronspad, rör till en fin smet. Häll den över päronen. Strö på mandelspån.
- Grädda 30 - 35 minuter tills kakan fått ljus fin färg. Sikta över florsocker när pajen kallnat.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar