Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelfylld kyckling

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ungerskt recept på kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj kycklingarna. Lossa försiktigt på skinnet från bröstet genom att sticka in först ett finger, sedan flera mellan skinnet och köttet. Se till så att skinnet inte går sönder. Lägg franskbröden i en skål med mjölk och låt dem dra ett par minuter. Krama sedan ut överskottsvätskan och dela dem i mindre bitar. Vispa äggen och rör sedan ner det rumsvarma smöret. Blandningen ska vara krämig. Skålla och skala mandeln och hacka den grovt. Blanda mandel, bröd och äggkräm och smaksätt med salt, nymalen svartpeppar och en rejäl nypa ingefära. Fördela fyllningen jämnt under skinnet och stek kycklingen antingen i ugnen, 275 grader i ungefär 15 minuter eller bryn den hastigt och bräsera på svag värme under lock i minsta möjliga vätska, 20 minuter. Kycklingen är färdig när en klar vätska sipprar ut när man sticker i den. Blanda skyn med tomatpurèn och en nypa vetemjöl, låt sjuda några minuter. Späd med några matskedar kallt vatten, litet i taget, till en slät sås. Smaka av och servera till kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.