Dessa gifflar blir så luftiga och goda Är lite extra som ombyte mot vanliga vetebullar
Instruktioner
- Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken matfettet sockret och ägget och rör om. Arbeta in det mesta av mjölet och arbeta degen till den är slät och fin.
- Ta upp degen på bakbordet och knåda in resten av mjölet. Dela degen i 3 delar och forma dem till runda kakor och dela varje kaka i 8 trianglar.
- Rör ut mandelmassan i lite mjölk el. grädde och lägg en klick på varje triangel. Rulla ihop dem till gifflar och lägg dem med snibben neråt på smorda plåtar och låt dem jäsa ca. 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på flagad mandel.
- Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 8-10 min.
Låt gifflarna kallna övertäckta på galler
Publicerat den
7 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar