Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelgifflar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Dessa gifflar blir så luftiga och goda Är lite extra som ombyte mot vanliga vetebullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken matfettet sockret och ägget och rör om. Arbeta in det mesta av mjölet och arbeta degen till den är slät och fin.
  2. Ta upp degen på bakbordet och knåda in resten av mjölet. Dela degen i 3 delar och forma dem till runda kakor och dela varje kaka i 8 trianglar.
  3. Rör ut mandelmassan i lite mjölk el. grädde och lägg en klick på varje triangel. Rulla ihop dem till gifflar och lägg dem med snibben neråt på smorda plåtar och låt dem jäsa ca. 30 min.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö på flagad mandel.
  5. Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 8-10 min. Låt gifflarna kallna övertäckta på galler

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.