Saftiga tärningar av mangofrukt kombinerade med mör och saftig kyckling.
Instruktioner
- Skär kycklingköttet i 2½ cm stora kuber. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna tills den är het men inte rykande. Tillsätt den hackade löken och fräs under omrörning tills den är mjuk och genomskinlig, ca 3 minuter.
- Tillsätt kycklingen till wok- eller stekpannan. Öka värmen och bryn kycklingköttet kraftigt i 5 minuter. Tillsätt buljongen, vinet och det rivna citronskalet. Koka upp och sänk sedan värmen. Täck över med lock och låt sjuda i 5 minuter tills kycklingen är färdig.
- Skär mangons fruktkött i tärningar. Tillsätt mangon till kycklingen. Krydda med salt, peppar och muskot. Sjud under lock i cirka 2 minuter.
- Rör ner grädden och värm upp i ca en minut. Lägg upp på tallrikar och strö över flagad mandel och skivad vårlök eller purjolök. Servera med ris eller potatis.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar