Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangokyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga tärningar av mangofrukt kombinerade med mör och saftig kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingköttet i 2½ cm stora kuber. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna tills den är het men inte rykande. Tillsätt den hackade löken och fräs under omrörning tills den är mjuk och genomskinlig, ca 3 minuter.
  2. Tillsätt kycklingen till wok- eller stekpannan. Öka värmen och bryn kycklingköttet kraftigt i 5 minuter. Tillsätt buljongen, vinet och det rivna citronskalet. Koka upp och sänk sedan värmen. Täck över med lock och låt sjuda i 5 minuter tills kycklingen är färdig.
  3. Skär mangons fruktkött i tärningar. Tillsätt mangon till kycklingen. Krydda med salt, peppar och muskot. Sjud under lock i cirka 2 minuter.
  4. Rör ner grädden och värm upp i ca en minut. Lägg upp på tallrikar och strö över flagad mandel och skivad vårlök eller purjolök. Servera med ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.