Det här är ett gott - roligt - snabbt - enkelt sätt att baka på - det ska inte vara svårt att fröjda magen och hjärtat!
Instruktioner
- Klipp bakplåtspapper till botten av en pajform med avtagbar kant, diameter ca 24 cm, och lägg det på botten av formen.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Häll mixen i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i pajformen och grädda i ugn 25-30 minuter. Låt svalna.
- Fyllning:
Låt gelatinbladen till fyllningen bli mjuka i rikligt med kallt vatten i 5-10 min. Värm upp citronsaften.
- Pressa ut vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i den varma saften.
- Rör ihop cream cheese, sockret och gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ned den i cream cheese-röran.
- Bred ut fyllningen på den avsvalnande tårtbottnen. Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.
- Glasyr:
Blötlägg gelatinbladen för glasyren i kallt vatten i 5-10 minuter. Värm citronsaften och lägg i de torrpressade gelatinbladen. Blanda sedan i mangopurén.
- Sprid glasyren över tårtan och låt stelna i kylen i ca en timme. Ta ur tårtan ur formen och lägg den på ett serveringsfat.
Publicerat den
29 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergod.men gjorde en kladkaka penslat m choklad i botten i stället. dekoredade toppen på tårta m en hög frusna blåbär i mitten av tårtan. Det blev ett supefint riktigt kondis fin när glåbären smälte på det gula mango täcket.
Har en liten fråga, jag hade tänkt baka denna till en födelsedag men jag vet inte vart man får tag på kakmix. Det finns inte på våran mataffär, dock är den ganska liten.
Ja, du får leta i de större matkedjorna, t.ex. Ica Maxi osv...
Den ser supergod ut, täntke ta och prova på den. Men jag undrar om man kan ha den fryst för att sedan ta fram innan servering?