Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangotårta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är ett gott - roligt - snabbt - enkelt sätt att baka på - det ska inte vara svårt att fröjda magen och hjärtat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bakplåtspapper till botten av en pajform med avtagbar kant, diameter ca 24 cm, och lägg det på botten av formen.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Häll mixen i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i pajformen och grädda i ugn 25-30 minuter. Låt svalna.
  4. Fyllning: Låt gelatinbladen till fyllningen bli mjuka i rikligt med kallt vatten i 5-10 min. Värm upp citronsaften.
  5. Pressa ut vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i den varma saften.
  6. Rör ihop cream cheese, sockret och gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ned den i cream cheese-röran.
  7. Bred ut fyllningen på den avsvalnande tårtbottnen. Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.
  8. Glasyr: Blötlägg gelatinbladen för glasyren i kallt vatten i 5-10 minuter. Värm citronsaften och lägg i de torrpressade gelatinbladen. Blanda sedan i mangopurén.
  9. Sprid glasyren över tårtan och låt stelna i kylen i ca en timme. Ta ur tårtan ur formen och lägg den på ett serveringsfat.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • gubl1981 11 oktober 2010

    supergod.men gjorde en kladkaka penslat m choklad i botten i stället. dekoredade toppen på tårta m en hög frusna blåbär i mitten av tårtan. Det blev ett supefint riktigt kondis fin när glåbären smälte på det gula mango täcket.

  • iidaOlofsson 26 juni 2011

    Har en liten fråga, jag hade tänkt baka denna till en födelsedag men jag vet inte vart man får tag på kakmix. Det finns inte på våran mataffär, dock är den ganska liten.

  • MrsC 27 juni 2011

    Ja, du får leta i de större matkedjorna, t.ex. Ica Maxi osv...

  • MichaelJackson 13 maj 2012

    Den ser supergod ut, täntke ta och prova på den. Men jag undrar om man kan ha den fryst för att sedan ta fram innan servering?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.