Tårta i 3 lager med en lite seg chokladbotten, härlig mangofyllning och fluffig chokladmousse. 3 överraskningar i 1.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med tårtbotten. Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa socker och smör vitt och pösigt. Rör ner den smälta chokladen och äggen, ett i taget. Sikta i mjölet och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en stor smord och mjölad kakform ca 28 cm, med löstagbar botten. Grädda chokladbotten ca 10 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladen till mangofyllningen. Koka upp mango, socker och vatten tills mangon blir mjuk. Rör ner gelatinet.
Låt svalna en stund.
- Blötlägg gelatinbladen till chokladmoussen. Koka upp 1½ dl grädde. Hacka chokladen och blanda chokladen i grädden tills den smälter och det blir en jämn smet.
- Vispa ägg, socker och äggulor i ett vattenbad (85 grader) tills det blir en tjock och fluffig smet. Rör ner gelatinbladen, ett i taget och chokladen med försiktiga tag. Vispa resterande grädde lätt och vänd ner i chokladsmeten, lite i taget.
- Klipp till ett smörpapper och lägg längs kanten i kakformen. Fördela mangofyllningen på chokladbotten och toppa med chokladmoussen.
- Låt gärna tårtan stå i frysen ca 4 timmar innan servering eller i kyl över natten så att smakerna sätter sig. Står den i frysen så ta ut den några minuter innan serveringen.
Publicerat den
25 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar