Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängsnittar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Underbart goda snittar, med spröd botten och lite småsegt marängtäcke. Du kan även strö lite rostad mandel över marängen innan du gräddar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in äggulorna och så mycket vatten att det blir en lagom fast deg. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 175°.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en kaka som täcker ett bakpapper.
  4. Flytta över pappret till en bakplåt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och potatismjöl under fortsatt vispning. Bred smeten över kakan, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i sneda bitar när den svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emaxen 30 mars 2009

    Dessa kakor blev väldigt goda och var lättbakade. Kommer att baka dessa kakor flertalet gånger.

  • Nettispettis 28 januari 2010

    Åå detta recept påminner om de som vi gjorde på hemkunskapen i skolan för några år sen.. Har letat överallt! Måste testa! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.