Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Margaretatårta

 
Skriv ut

Underbar tårta med marsán, mandelmassa och hallonfyllning. Dessutom vacker att se på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet samt sikta och vänd ner mjölet försiktigt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.
  3. Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet. Dela kakan i 3 bottnar. Bred sylt eller mosade bär och vaniljkräm på den första delen och upprepa på den andra delen.
  4. Lägg ihop tårtan. Bred ett tunt lager av mandelmassan runt om och ovanpå tårtan, tryck fast mandelspån på kanten och spritsa en kant ovanpå. Sätt in i ugnen igen och grädda på 200°C, ca 10 min tills den fått fin färg. Dekorera med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.