En lyxig bulle gjord av petits-choux-deg och mördeg. Inuti finns en härlig fyllning med punschsmak.
Instruktioner
- Ger ca 16 st bollar
- Rör smör och socker till mördegen pösigt. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt stå kallt.
- Gör under tiden petits-choux-degen. Koka upp vattnet med matfettet. Rör ner mjölet. Låt massan koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten. Ta den från värmen och låt den svalna. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje ägg.
- Sätt ugnen på 175 - 200 grader. Klicka ut petits-choux-smeten som bollar på bakpappersklädd plåt med ganska stort avstånd från varandra.
- Kavla ut mördegn till 3 mm tjocklek. Ta ut runda kakor ca 6 cm i diameter. Lägg en kaka på varje petits-chouxboll. Grädda i ca 40 minuter och låt kallna.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen utom vaniljsockret och och vispgrädden och punschen i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning och låt krämen kallna. Tillsätt därefter vaniljsockret och den vispade grädden smaksatt med punsch. Gör ett hål i i botten av bakelsen och fyll den med kräm.
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar