Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maskrosvin

(4 kommentarer)  
 • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Gör inte misstaget som jag gjorde första gången, då jag smakade på vinet efter ca 1 år och det smakade inte gott kan jag lova. Höll på att flytta och slängde alla flaskor utom en....................den öppnade vi efter ytterligare några år och det var så gott!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet och häll över maskrosorna. Låt stå 12 timmar. Sila ifrån blommorna. Rör i sockret och lägg i citronskivorna. Häll i en rostfri hink el. dyl. och låt stå i 2-3 veckor med duk över. Titta till vinet varje dag och rör om lite. Tappa upp på flaskor och låt stå ett par år. ETT PAR ÅR!!

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • matnjutaren 12 maj 2008

  Är inte maskrosvin förbjudet att brygga mer? Blir GLAD i så fall! För det är ju sååå gott!

 • Irene_DA 4 december 2008

  Ett tag var allt som inte var frukt förbjudet att brygga vin på, däribland maskrosor. På 70-talet gjorde jag maskrosvin, det tog tid innan det blev färdigt och det räckte bara till fyra eller fem flaskor. Vi prövade också vinet medan det ännu smackade lite "omoget" och lät det sedan vara för det var INTE gott. När jag sedan glömt flaskorna några år hittade jag dem och fick en fantastisk överraskning. Vinet hade blivit till guld, smakade gudomligt och skimrade i guldgula toner. Den som väntar på något gott väntar inte fögäves.

 • Irene_DA 4 december 2008

  Tack och lov har det sedan några år åter blivit tillåtet att brygga maskrosvin.

 • Ingela Hedgårds 17 juni 2018

  Sedan 1994 är det lagligt till och med för svenskar att tillverka vin och starköl för eget behov. Maskrosvin kan lagras några år om det står eller ligger svalt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.