Gör inte misstaget som jag gjorde första gången, då jag smakade på vinet efter ca 1 år och det smakade inte gott kan jag lova. Höll på att flytta och slängde alla flaskor utom en....................den öppnade vi efter ytterligare några år och det var så gott!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Är inte maskrosvin förbjudet att brygga mer? Blir GLAD i så fall! För det är ju sååå gott!
Ett tag var allt som inte var frukt förbjudet att brygga vin på, däribland maskrosor. På 70-talet gjorde jag maskrosvin, det tog tid innan det blev färdigt och det räckte bara till fyra eller fem flaskor. Vi prövade också vinet medan det ännu smackade lite "omoget" och lät det sedan vara för det var INTE gott. När jag sedan glömt flaskorna några år hittade jag dem och fick en fantastisk överraskning. Vinet hade blivit till guld, smakade gudomligt och skimrade i guldgula toner. Den som väntar på något gott väntar inte fögäves.
Tack och lov har det sedan några år åter blivit tillåtet att brygga maskrosvin.
Sedan 1994 är det lagligt till och med för svenskar att tillverka vin och starköl för eget behov. Maskrosvin kan lagras några år om det står eller ligger svalt