Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matildas moussetartelett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Portionstarteletter är vackra, goda och praktiska att servera på middagsbjudningen. Varje gäst kan njuta av sin egen krämiga jordgubbsmoussedessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula digestivekexen. Blanda kexsmulor, 1 dl strösocker och smör väl i en skål.
  2. Fördela blandningen i sex osmorda portionsformar, ca 10 cm i diameter. Pressa ner smuldegen och grädda cirka fem minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
  3. Lägg gelatinet i blöt i ½ dl kallt vatten i en värmesäker skål i fem minuter. Ställ skålen i en kastrull med varmt vatten och låt gelatinet smälta under omrörning. Ta upp skålen ur det varma vattnet.
  4. Mosa jordgubbarna med resten av strösockret, citronskal, apelsinjuice och citronsaft. Rör ner gelatinet och kyl cirka 30 minuter, tills blandningen är nästan fast.
  5. Vispa 1 dl grädde med florsockret tills grädden är fast. Ta ut jordgubbsblandningen ur kylen och vispa med elvisp till en fluffig smet. Vänd ner den vispade grädden tills väl blandat och fyll pajformarna med moussen. Täck med plastfolie och kyl cirka två timmar tills moussen stelnat. Garnera med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.