Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikanska enchiladas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt är alltid väldigt omtyckt. Blev jättepoppis på senaste tjejmiddagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matolja. Tillsätt färsen och bryn det jämnt smulig. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det puttra 8-10 minuter. Rör ner cheese salsa och smaka av.
  2. Koka upp buljongen tillsammans med tomatpuré. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och hackad grön chili. Låt såsen koka upp och smaka av den med salt, peppar , paprika och oregano.
  3. Lägg ut tortillakakorna. Fördela färsröran på dem. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i smord eldfast form. Hacka tomatern och strö dem ovanpå.
  4. Häll över såsen. Strö på riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.