- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Detta är det receptet som jag har kommit fram till att mina kunder tycker bäst om. Väldigt krämig och smakrik. Hoppas att ni gillar det.
Instruktioner
- Pajdegen:
Skär smöret i tärningar och blanda ihop det med mjölet och saltet. Droppa i vattnet tills du får en bra konsisten. Den skall inte vara kladdig. Låt den vila i plast i en 1/2 timme i kylen.
Kavla ut degen och rulla upp den på kavlen. Lägg den över pajformen som är 24-26cm med avtagbara sidor. Klä sedan kanterna med folie. Ställ in den i frysen i en 1/2 timme och grädda sen av den i 200 grader i cirka 15 min.
- Fyllning:
Vispa upp ägg, crème fraiche och pesto. Smaka av med salt och peppar. Hacka parman och dom soltorkade tomaterna och lägg i dom i smeten. Riv mozzarellan och osten och tillsätt. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
- Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
Låt pajen vara i ugnen på 175 grader tills äggstanningen har slutat dallra när du skakar formen.
Publicerat den
24 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar