Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mommas parmapaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är det receptet som jag har kommit fram till att mina kunder tycker bäst om. Väldigt krämig och smakrik. Hoppas att ni gillar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Skär smöret i tärningar och blanda ihop det med mjölet och saltet. Droppa i vattnet tills du får en bra konsisten. Den skall inte vara kladdig. Låt den vila i plast i en 1/2 timme i kylen. Kavla ut degen och rulla upp den på kavlen. Lägg den över pajformen som är 24-26cm med avtagbara sidor. Klä sedan kanterna med folie. Ställ in den i frysen i en 1/2 timme och grädda sen av den i 200 grader i cirka 15 min.
  2. Fyllning: Vispa upp ägg, crème fraiche och pesto. Smaka av med salt och peppar. Hacka parman och dom soltorkade tomaterna och lägg i dom i smeten. Riv mozzarellan och osten och tillsätt. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
  3. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Låt pajen vara i ugnen på 175 grader tills äggstanningen har slutat dallra när du skakar formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.