Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mommas tekakor

(16 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dom här goda tekakorna har jag ätit sen jag var liten, receptet är från min momma i Norrland och hon har fått det av sin mamma dom är väldigt lätta och göra. De går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och häll i vattnet, värm tills det blir fingervarmt. Rör ihop jäst, socker, salt så det blir upplöst. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg, gör runda bollar och platta ut dem på en smord plåt. När du har bakat ut dem direkt så ska de jäsa en timme, gör inget om där är sprickor de försvinner när de jäser. Gräddas i ugnen på 225 grader. Tekakorna är färdiga när dom är gyllenbruna.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • Evia 19 maj 2008

    Brukar jag baka. Enkla och goda.

  • Natalias_Mamma 19 maj 2008

    detta är goda tekakor, har smakat dem när eva gjort.. gott gott gott.. :D hehe.. o testat själv men inte lika gott när jag gör de hahaha.. :P

  • TweetyPie 30 maj 2008

    Ett toppenrecept! Väldigt porösa o goda tekakor!

  • humplum25 25 juni 2008

    Underbart goda tekakor. Min son älskade dom!! Mums mums!

  • king200 29 juni 2008

    dom e väldigt goda

  • Sandra-Louise 8 juli 2008

    supergoda ätit sen jag var liten

  • Lillyblue 9 augusti 2008

    Kommer denna recept från ett bageri?? Tekakorna blev ju som köpta när jag bakade klart! och smakade t o m godare än köpta eftersom köpta tekakor är torrare. Tackar för receptet!

  • Boobiebird 1 september 2008

    Jättejättegott bröd! Fast min blev en lite annan variant... fick hjärnsläpp och trodde att det skulle vara 1,5-1,9 DL vetemjöl som det står i receptet... är ju förstås LITER. inte dl. Så vetemjölet tog slut. :P fick fylla på med sojamjöl, dinkelmjöl och potatismjöl. :D haha, nåväl, gott blev det!

  • Majbaggen 6 juli 2010

    Har någon testat receptet med surdeg istället för jäst? Har nämligen slutat ha jäst hemma sedan jag blev surdegsfrälst :-) Vet att det blir en modifikation av Mommas, men ändå...

  • sockertopp 5 december 2010

    Supergoda! Saftigare än dem man köper. Det här receptet spar jag i min skattkista!

  • Bombbe 4 januari 2011

    Jättegoda! Äntligen ett recept som liknar min mormors tekakor (fick aldrig något recept eftersom hon alltid bakade på en höft). Hela familjen gillade! Dessa kommer bakas ofta! /Berit

  • mini08 16 november 2012

    3 paket jäst?! Stämmer det?

  • Gillsan 16 november 2012

    Ja det stämmer med tre paket jäst:)

  • Gillsan 22 november 2012

    Glömde skriva ,,det är så mycket jäst för att dom ska bli fluffiga ,,dom blir kanon :)

  • lapp 4 februari 2013

    Toppen; goda, luftiga och lätta, goda att rosta.MEN mjölmängden stämde ej.Jag gjorde halva satsen och fick använda 14 dl mjöl.Till 1 liter vätska brukar man ha ca 2,6 liter mjöl. Är van att baka så det fixade jag och tekakorna blev ju jättebra och fina.Tack för receptet.

  • Emilia66 21 mars 2013

    Det var de godaste Te-kakor jag ätit på länge!!! Jag tog i honung ( ca 1dl ) o minskade sockret, samt tog i lite havregryn. Tack för ett gott recept!!! Hälsningar Emilia66

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.