Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mommas stekpannebröd

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta bröd har flitigt ätits av vår familj. Mättande, lite segt och gott. Tips! Om man vill kan man byta ut 1½-2 dl rågsikt mot grahamsmjöl för att få lite grövre bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda fil, sirap och salt i en bunke. Blanda rågsikt och bakpulver i en annan bunke och arbeta ner i degen. Forma bulla och kavla ut till tunnbröd. Nagga med gaffel och stek i pannan, utan fett, på lite mer än medelvärme på båda sior. smaka en för att avgöra hur mycket ni vill grädda dom. Jag brukar ha lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.