Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekpannebröd med rosmarin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ibland orkar man ju inte baka bröd efter "konstens alla regler" men vill ändå ha något till frukost eller maten. Bör ätas upp inom 2-3 dagar, frys annars in "överblivna" bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till fingervarmt.
  2. Lägg smör, socker, salt, rosmarin, smulad jäst samt det mesta av mjölet i en bunke. Rör ner mjölken och arbeta väl till en deg. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  3. Arbeta degen smidig på bakbord med resten av mjölet och dela i 12 delar. Kavla ut rundlar, 13-15 cm i diameter. Nagga bröden. Stek i torr stekpanna på medelvärme i 3-4 min per sida.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wacko90 17 juni 2014

    Riktigt enkelt att göra. Jag använde dock ingen färsk rosmarin men det gick bra med torkad också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.