Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd med nötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta är ett saftigt bröd som har fått sin vackra färg av morötter. Bröden blir stora så välj själv om du vill göra 2 eller 3 stycken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vetekrosset med 2 dl vatten, låt det koka 2 minuter. Häll på det kalla vattnet samt oljan. Låt blandningen svalna till 37 grader. Rör ut jästen i blandningen.
  2. Skala, skölj och riv morötterna. Hacka nötterna. Blanda jästblandningen med yoghurt, morötter, nötter, solroskärnor, sirap och salt.
  3. Arbeta in mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den har släppt bunken. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk och knåda samman degen. Dela degen i 2 delar. Forma till runda bröd och lägg dem på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Skåra brödet i rutmönster med en vass, mjölad kniv. Låt brödet jäsa under bakduk 20-30 minuter. Värm ugnen till 175 grader.
  5. Grädda bröden på nedersta falsen i 40-50 minuter. Låt svalna på galler - utan bakduk för knaprig skorpa och med bakduk om ytan ska vara mjuk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MsChilly 17 augusti 2009

    Funkar det att frysa detta brödet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.