Denna rätt gillas av både vuxna o barn
Instruktioner
- Skala och skär löken i ringar, kärna ur och strimla paprikan.
Skär kycklingköttet i jämna bitar.
Fräs det kokta riset i hälften av oljan i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs sedan lökringarna och paprikan i resten av oljan. Tillsätt kycklingköttet efter några minuter, krydda med pressad vitlök, curry och salt.
Rör om försiktigt och låt fräsa en stund till.
- Blanda fräset med riset, tillsätt också räkorna, låt det hela bli genomvarmt och smaka av. Var inte rädd att krydda med curryn.
- Själv ökar jag med paprikan och räkor och det går åt en hel kyckling hemma hos oss. En rätt som är god även dagen efter.
- Ev tillbehör men behövs inte är super gott utan också.
Men för dom som vill ha lite extra på bordet
- Små skålar med salt jordnötter, stekta bananskivor, ananasbitar, tomatklyftor, kinesisk soya.
Publicerat den
6 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar