Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbrownie

 
Skriv ut

Seg god brownie med mycket sötma och lite salta från nötterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Smält chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i mjöl, nötter och chokladblandning.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 2 timmar i kylskåpet, gärna över natten.
  5. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.