Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och nötbrownie

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här läckra chokladkakan bör tillagas dagen före serveringen så att den hinner stå till sig. Förvara den i kylen och ta fram den strax före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  2. Rör ner mjölblandningen i den ljumma chokladsmeten. Vänd ner äggvispet.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form ca 20x25 cm. Häll i chokladsmeten och strö choklad, nötter och mandel över. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lös inuti. Låt kallna i formen.
  4. Skär upp brownien i bitar och servera till kaffe och ett glas vaniljrom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.