Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötknäck

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

knäck med nötter kan njutas som den är eller tillsammans med glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Låt vattnet och sockret sjuda i 10 minuter i en kastrull tills blandningen börjar bli gyllenbrun. Rör inte i blandningen utan skaka bara runt litegrann.
  2. 2. Hacka nötterna i fjärdedelar och blanda ner dem i sockerblandningen. Ta av kastrullen från värmen och häll upp knäcken på en plåt för att svalna.
  3. 3. När knäcken stelnat, hacka ner den i mindre bitar. Förvara bitarna i en fin burk och njut med vaniljglass, eller bara som de är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.