Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttobröd

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fick den här receptet av min jobbarkompis. Brödet är nyttigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön och linfrön i en bunke. Häll över 2 dl vatten och låt stå rumsvarmt över natten att svälla.
  2. Dag 2: Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarmt och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst och tillsätt kross- och fröblandningen.
  3. Tillsätt honungen och saltet och blanda sist ner vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila i bunken under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Stjälp ut degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut degen rektangulär och skär upp den i tolv kvadratiska bitar. Lägg dessa på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ca 15 minuter. Grädda bullarna i mitten av ungen i ca 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.