- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Fick den här receptet av min jobbarkompis. Brödet är nyttigt och gott.
Instruktioner
- Dag 1:
Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön och linfrön i en bunke. Häll över 2 dl vatten och låt stå rumsvarmt över natten att svälla.
- Dag 2:
Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarmt och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst och tillsätt kross- och fröblandningen.
- Tillsätt honungen och saltet och blanda sist ner vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila i bunken under bakduk i ca 45 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp ut degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut degen rektangulär och skär upp den i tolv kvadratiska bitar. Lägg dessa på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ca 15 minuter.
Grädda bullarna i mitten av ungen i ca 12-15 minuter.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar