Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oemotståndliga Fikonkulor

(3 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott julgodis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär mandelmassan och nougaten i mindre bitar och lägg i matberedaren tillsammans med fikonen (alla, eller så många som önskas). Mixa tills det blir en blandad massa.
  2. Rulla sedan massan till små bollar och doppa dessa med hjälp av en liten sked i blockchokladen (ja, det är kladdigt).
  3. Lägg de doppade kulorna på smörpapper för att stelna. Om man vill så kan man rulla kulorna i kakao i stället för i blockchokladen, men de blir då kladdiga.
  4. Strö sist över lite kakao över de stelnade kulorna, Klart!
  5. Förvara i kylskål eller i frysen. Passar även bra som julpresent om man exempelvis lägger dem i en fin burk eller i en fryspåse med fint snöre runt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • orientera 8 december 2011

    Det låter verkligen gott, dessa får en plats på julbordet :))

  • lisam 22 december 2011

    låter gott! detta ska prövas nu!

  • kennethwe1 16 december 2014

    Både mandelmassan och nougaten finns i olika förpackningsstorlekar. Vilka menas med 1 respektive 1/2 paket?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.