Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öppen ravioli med pilgrimsmusslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För alla musselälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka lasagneplattorna i saltat vatten i cirka 5 minuter tills de är al dente. Skär eller stansa ut 8 rundlar av lasagneplattorna och håll dem varma i lite vatten och olivolja.
  2. Rensa pilgrimsmusslorna, ta bort den lilla, hårda muskeln. Skär ett litet snitt i pilgrimsmusslan och fyll den med tapenade.
  3. Spara några spenatblad till garnering, stek resten mjuk i olivolja i cirka 1 minut. Salta och peppra.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna i en het stekpanna cirka 1 minut på varje sida.
  5. Koka upp hummerfonden och lägg i 1 msk smör, vispa blankt.
  6. Värm på pastan om du inte varmhållit den. Lägg en rund lasagneplatta på tallriken, lägg på spenat och 2 pilgrimsmusslor, lägg på den andra lasagneplattan som ett lock.
  7. Toppa med den sista pilgrimsmusslan och lite hackad,färsk spenat. Ringla hummersåsen runtomkring.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.