Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbiffar med pestomos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kombinationen av oliver och pesto är erkänt god och får tankarna att flyga till italien. Ett fluffigt potatismos har därför tryfferats med pesto och de vitlöksdoftande biffarna har gott olivhack i sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, och krydda med salt och peppar.
  2. Rör moset luftigt och rör ner peston lite slarvigt, då smakar den mest.
  3. Blanda färsen med vitlök, salt, peppar, oliver och grädde. Forma smeten till ovala biffar. Stek dem i smör i stekpanna ca 3 minuter på varje sida.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.