Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbullar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Bara sju ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma vattnet till 37 grader, d v s fingervarmt. Finfördela jästen i en bunke eller i en matberedare.Tillsätt vattnet och rör ut jästen så att den löser upp sig.
  2. Tillsätt olja, salt, och ca 6 ½ dl mjöl. Låt maskinen gå ett par minuter, eller arbeta degen för hand en stund. Hacka oliverna och blanda i dem i degen. Låt degen jäsa i 30 minuter under en bakduk, antingen i matberedaren eller i bunken.
  3. Arbeta ev in lite mer mjöl och dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och lägg dem i en muffinsplåt eller på en vanlig ugnsplåt täckt med ett bakplåtspapper.
  4. Sätt på ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under duk. Strö över osten och grädda olivbullarna mitt i ugnen ca 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.