Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och räkpaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna paj är god att äta både nygräddad, kall och uppvärmd. Den kan göras ett par dagar i förväg och kylskåpsförvaras men helst inte frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Riv osten, skala räkorna. Degklä en pajform ca 31 cm i diameter (gärna med löstagbar kant) Grädda pajskalet i 10 minuter på nedersta falsen. Tag ut formen, strö osten på botten, lägg på räkorna och häll i äggen söndervispade och blandade med mjölk, grädde salt och peppar. Grädda ca 30 minuter.
  4. Ska pajen värmas görs detta i 200° ugn ca 15 minuter.
  5. Variation: Jag har även gjort denna paj med strimlad rökt skinka i stället för räkor och det blir också väldigt gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.