Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgifflar

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mammas recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i mjölken som ska vara fingervarm och lös upp den. Tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl. Blanda ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
  2. Blanda Port Salut och salladskrydda i en bunke.
  3. Lägg ut degen på mjölat bord och knåda lätt. Kavla ut den till fyra runda, tunna kakor. Skär ut 6 trekanter på varje rundel. Lägg ca en msk ostblandning i varje rundel och rulla ihop till gifflar. Låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
  4. Pensla gifflarna med ägg och strö på sesamfrön. Grädda dem mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.