Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polenta ostgifflar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Väldigt goda gifflar att ha till frukost, soppor eller sallad eller...ja bara fantasin sätter gränser.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 225 grader. Rör ut jästen i vattnet. Rör i oljan, smöret och ägget, saltet, brödkryddan och honungen. Rör ner polenta och durumvetemjölet till en slät smet. Ha ner vetemjölet lite i taget tills det blir en deg. Ha upp den på ett bakbord som är mjölat med lite av det restrerande mjölet, knåda till, dela i 2 delar om du vill ha stora gifflar eller 3 delar om du vill ha medium stora. Mjöla sedan bordet rikt med lite mer av mjölet och kavla ut en del i taget till en kvadrat på 20*20 cm för stora eller 15*15 cm för medium. Skär ett diagonalt snitt från ett av det ävre hörnen till det motsatta i nedre hörnet. Bred lika delar av mascaporne osten på varje trekant och strö över lite av 2 dl av den rivna osten. Rulla ihp trekanten med den breda sidan först, böj giffeln till en halvmåneform och lägg på en bakplåtspappers klädd ugnsplåt. Jäs i 60 minuter under bakduk. Pensla med ihopvispat ägg och smör, strö över lika delar på varje giffel av de återstående 2 dl riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 13 minuter för de stora gifflarna eller 10 minuter för de små.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.