Instruktioner
Sätt på ugnen på 225 grader.
Rör ut jästen i vattnet. Rör i oljan, smöret och ägget, saltet, brödkryddan och honungen. Rör ner polenta och durumvetemjölet till en slät smet. Ha ner vetemjölet lite i taget tills det blir en deg. Ha upp den på ett bakbord som är mjölat med lite av det restrerande mjölet, knåda till, dela i 2 delar om du vill ha stora gifflar eller 3 delar om du vill ha medium stora. Mjöla sedan bordet rikt med lite mer av mjölet och kavla ut en del i taget till en kvadrat på 20*20 cm för stora eller 15*15 cm för medium. Skär ett diagonalt snitt från ett av det ävre hörnen till det motsatta i nedre hörnet. Bred lika delar av mascaporne osten på varje trekant och strö över lite av 2 dl av den rivna osten. Rulla ihp trekanten med den breda sidan först, böj giffeln till en halvmåneform och lägg på en bakplåtspappers klädd ugnsplåt. Jäs i 60 minuter under bakduk. Pensla med ihopvispat ägg och smör, strö över lika delar på varje giffel av de återstående 2 dl riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 13 minuter för de stora gifflarna eller 10 minuter för de små.