Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannpizza och vitkålssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Pizza är ett ypperligt tillfälle att använda upp rester. Alla ostsorter fungerar, t.ex. hushållsost, fetaost eller klickar av mascarpone. Titta efter vad du har i kylen, kanske oliver, trötta grönsaker, köttpålägg i skivor eller marinerade vitlöksklyftor. Det mesta går att använd som topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Skölj ruccola.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och 2 krm salt i en skål. Tillsätt 2 dl kallt vatten och arbeta ihop till en deg.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bord till två runda bottnar som ryms i en stekpanna. Smält smör i stekpannan och stek en botten i taget på medelhög värme i 3-4 minuter. Lägg på plåten med den ostekta sidan uppåt.
  5. Under tiden som bottnarna steks, skölj och strimla purjolök. Spar hälften av den strimlade purjon till salladen. Skär en halv zucchini i tunna skivor (ca 5 mm) och en halv paprika i tunna ringar. Halvera körsbärstomater, skiva lammkorv och mozzarella i tunna skivor.
  6. Fördela ½ dl tomatpuré och 2 tsk oregano på varje botten. Lägg på fyllningen i ordningen: purjo, zucchini, paprika, tomater, korv och mozzarella. Grädda i 10-12 minuter.
  7. Riv vitkål. Tärna en halv paprika och en halv zucchini smått. Blanda med den strimlade purjon, olivolja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i en skål.
  8. Toppa pizzorna med ruccolan och servera med pizzasalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.