- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Pizza är ett ypperligt tillfälle att använda upp rester. Alla ostsorter fungerar, t.ex. hushållsost, fetaost eller klickar av mascarpone. Titta efter vad du har i kylen, kanske oliver, trötta grönsaker, köttpålägg i skivor eller marinerade vitlöksklyftor. Det mesta går att använd som topping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Skölj ruccola.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och 2 krm salt i en skål. Tillsätt 2 dl kallt vatten och arbeta ihop till en deg.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord till två runda bottnar som ryms i en stekpanna.
Smält smör i stekpannan och stek en botten i taget på medelhög värme i 3-4 minuter. Lägg på plåten med den ostekta sidan uppåt.
- Under tiden som bottnarna steks, skölj och strimla purjolök. Spar hälften av den strimlade purjon till salladen.
Skär en halv zucchini i tunna skivor (ca 5 mm) och en halv paprika i tunna ringar.
Halvera körsbärstomater, skiva lammkorv och mozzarella i tunna skivor.
- Fördela ½ dl tomatpuré och 2 tsk oregano på varje botten. Lägg på fyllningen i ordningen: purjo, zucchini, paprika, tomater, korv och mozzarella. Grädda i 10-12 minuter.
- Riv vitkål.
Tärna en halv paprika och en halv zucchini smått. Blanda med den strimlade purjon, olivolja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i en skål.
- Toppa pizzorna med ruccolan och servera med pizzasalladen.
Publicerat den
16 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar