Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikafilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Filékött för onekligen tanken till fest. Väljer man t ex kalv- eller nötfilé till en kötträtt märker man sannerligen att det gräver ett djupt hål i hushållskassan. Fläskfilé är däremot inte så dyrt och därför kan man välja den när man vill göra extra goda kötträtter i vardagslag. Paprika, både kryddan och grönsaken, finns med i receptet och dessutom rödvin att låta köttet puttra i tills det är helt mört.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i skivor och panera dem i kryddat vetemjöl. Stek filéerna väl på bägge sidor i smör eller margarin. Ansa paprikan och strimla den över köttet, slå på rödvin och låt alltsammans puttra på svag värme under lock ca 10 minuter.
  2. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.