Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikapesto

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här är ett tillbehör som återkommer här hemma varje sommar när det är dags för grillkvällar. Gott till grillat kött eller någon god grillad korv av kabanoss/chorizotyp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla mandeln och gnid av skalen. Lägg mandeln i en matberedare tillsammans med den grillade paprikan och vitlöksklyftorna. Mixa alltsammans tills det blir en tjock röra. Späd med olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  2. Peston kan med fördel förberedas ett par timmar före servering. Låt stå i kyl tills ca 30 minuter före servering. Rör om i peston innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.