Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastastubbar med dillfärskost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med färsk pasta kan man till och med sno ihop en lyxmiddag utan problem. Pastan serveras med en tomat- och paprikasallad, där paprikan och tomaterna först ugnsrostas. 462 kalorier per portion 37 g fett 14 g protein 19 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med salladen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera och kärna ur paprikorna, halvera körsbärstomaterna. Ugnsbaka på en plåt med bakplåtspapper ca 15 minuter. Ta ut och lägg paprikorna att svalna i en plastpåse, dra av skalet. Kärna ur och tärna gurkan. Blanda allt med olja, vitvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt sedan ugnen på 175 grader.
  4. Koka lasagneplattorna i vatten med salt och lite olja ca 5 minuter. Skölj plattorna i kallt vatten. Ansa och grovhacka ruccolan, ansa och finhacka löken. Grovhacka dill och nötter. Blanda ruccola, lök, dill, nötter och färskost till en röra. Salta och peppra.
  5. Lägg lite fyllning på varje lasagneplatta, rulla ihop som en rulltårta och skär i bitar. Ställ bitarna som stubbar med snittytan upp i en ugnssäker form. Droppa över oljan, strössla över osten och ställ i ugnen ca 10 minuter.
  6. Servera stubbarna med tomat- och paprikasalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.