Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne all`arrabbiata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Penne all`arrabiata betyder arga fjädrar och chilin biter ifrån i den här klassiska tomatsåsen. Den är lättlagad, mustig och uppiggande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skär ett kryss i skalet. Skålla sedan tomaterna tio sekunder i kokande vatten. Låt dem rinna av och skala dem. Dela, kärna ur och hacka dem fint.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Ta bort svålet och hälften av den övre fettranden på fläsket. Strimla fläsket fint. Halvera chilifrukten. Kärna ur den och hacka den fint.
  3. Smält smöret i en stekpanna och lägg i vitlök, lök och fläsk och fräs under omrörning. Tillsätt chilin och tomaterna. Salta och peppra och låt puttra 15 minuter.
  4. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Ställ ett glas av kokvattnet åt sidan och låt pastan rinna av.
  5. Blanda ner pastan i såsen och tillsätt 3-4 msk av kokvattnet. Låt sjuda svagt någon minut. Lägg upp pastan och såsen i fyra djupa tallrikar. Strö över ost och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.