Penne all`arrabiata betyder arga fjädrar och chilin biter ifrån i den här klassiska tomatsåsen. Den är lättlagad, mustig och uppiggande.
Instruktioner
- Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skär ett kryss i skalet. Skålla sedan tomaterna tio sekunder i kokande vatten. Låt dem rinna av och skala dem. Dela, kärna ur och hacka dem fint.
- Skala och hacka lök och vitlök. Ta bort svålet och hälften av den övre fettranden på fläsket. Strimla fläsket fint. Halvera chilifrukten. Kärna ur den och hacka den fint.
- Smält smöret i en stekpanna och lägg i vitlök, lök och fläsk och fräs under omrörning. Tillsätt chilin och tomaterna. Salta och peppra och låt puttra 15 minuter.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Ställ ett glas av kokvattnet åt sidan och låt pastan rinna av.
- Blanda ner pastan i såsen och tillsätt 3-4 msk av kokvattnet. Låt sjuda svagt någon minut. Lägg upp pastan och såsen i fyra djupa tallrikar. Strö över ost och servera.
Publicerat den
25 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar