Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Per Mobergs Kalla potatis och purjolöksoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

"Vad blir det för mat" från 9/4. Har ej hunnit prova själv, men det såg jättegott ut! Smakar säkert lika bra varm som kall!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här Skala potatisen och löken/vitlöken. Dela purjon längs med och skölj bort eventuell sand och jord. Skär alltsammans (utom det grova och mörkgröna på purjon) i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret. Låt alltsammans sautera utan att få färg. Häll i buljongen, mjölken och grädden. Låt koka i 25-30 minuter, mixa till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ undan i kylen för avsvalning.
  3. Vid servering, mixa soppan och blanda ev i lite mjölk om du vill tunna ut den något.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mroops 26 mars 2009

    Gott. Går lika bra att äta varm. Om du tycker den är för rinnig kan du tillsätta lite maizena så blir den perfekt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.