Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pigghamkotlett med ingefärsgrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika fläskkotletter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn fläskkotletterna hastigt i lite smör i en stekpanna.
  2. Bred senap på ena sidan av kotletterna och strö över sesamfrön. Lägg på ett lock och låt kotletterna brässera (eftersteka) i 10 minuter. Skär bort ev fettkant från kotletten.
  3. Koka upp vatten, vinäger och socker i en kastrull. Lägg först i potatisklyftorna och låt dem koka i 10 minuter. Tillsätt fänkålen och morötterna och låt koka i 5 minuter. Lägg till sist i zucchini och vårlökar och koka ytterligare några minuter.
  4. Lyft upp grönsakerna med en hålslev och lägg dem i en skål. Koka ihop vätskan tills det återstår ca 2 dl. Vispa i smör, ingefära och örter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Slå koklagen över grönsakerna. Servera fläskkotletterna med ingefärsgrönsakerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.