Smakrika fläskkotletter.
Instruktioner
- Bryn fläskkotletterna hastigt i lite smör i en stekpanna.
- Bred senap på ena sidan av kotletterna och strö över sesamfrön. Lägg på ett lock och låt kotletterna brässera (eftersteka) i 10 minuter. Skär bort ev fettkant från kotletten.
- Koka upp vatten, vinäger och socker i en kastrull.
Lägg först i potatisklyftorna och låt dem koka i 10 minuter. Tillsätt fänkålen och morötterna och låt koka i 5 minuter. Lägg till sist i zucchini och vårlökar och koka ytterligare några minuter.
- Lyft upp grönsakerna med en hålslev och lägg dem i en skål. Koka ihop vätskan tills det återstår ca 2 dl. Vispa i smör, ingefära och örter. Smaksätt med salt och peppar.
- Slå koklagen över grönsakerna. Servera fläskkotletterna med ingefärsgrönsakerna.
Publicerat den
1 juli 2008
Skriv kommentar