Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmusslor och saffransrisotto

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En passande middag till helgen. Gott i är vitt vin, grön sparris och riven parmesanost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs hackad gul lök och saffranet i olivolja. Tillsätt risottoris. Rör om och fyll på med vitt torrt vin. Häll också över hönsbuljongen. Låt puttra ca 20 minuter.
  2. Koka under tiden den gröna sparrisen, låt den inte bli för mjuk! Skär sparrisen i bitar och vänd ner i det färdigkokta riset. Smaksätt med salt och peppar och riven parmesanost.
  3. Pensla pilgrimsmusslorna med lite olja. Krydda med salt och peppar. Stek dem hastigt i en panna. Pressa över aningen citron. Servera med risotton och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.