Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinjenötspanerad sej.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda panering med pinjenötter som passar bra till sejen.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och koka potatisen. Pressa dem genom en potatispress. Hetta upp grädden och rör ner potatisen till ett ganska fast mos. Blanda i äggulor och smaka av med salt och peppar. Hacka pinjenötterna grovt och blanda dem med vetemjöl, salt och peppar. Vispa upp ägget. Skär sejen i portionsbitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Doppa fiskbitarna först i uppvispat ägg sedan i pinjenöts blandningen. Stek fisken så att det blir gyllenbruna på båda sidor och är genomstekta. Skölj och koka spenaten någon minut i lite vatten under lock i en kastrull. Servera fiskbitarna med potatispuré och spenat. Dekorera med dill och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.