Fräsch efterrättssoppa med knaprigt goda små kakor. Servera med vispad grädde och vaniljglass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop fint riven mandelmassa, socker och äggvita med en elvisp. Rör i mortlad kardemumma. Dela smeten i ca 20 bitar, rulla dem i florsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Pudra över lite mer florsocker. Låt kakorna torka i ca 30 minuter. Forma degklickarna till S-formar med fingrarna och grädda dem mitt i ugnen i 12-14 minuter.
- Kärna ur och skär plommonen i bitar och lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i både frön och vaniljstång i kastrullen och häll på vattnet och rör i sockret.
- Låt koka upp och låt det sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då under tiden. Lyft upp vaniljstången, skumma av (om det behövs) och mixa med en mixerstav. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och red av soppan.
Låt den koka upp och sedan svalna något.
- Vispa grädden lätt och häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Servera soppan ljummen med grädde, vaniljglass och kardemummamandelkakor.
Publicerat den
5 november 2013
Skriv kommentar