Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonsoppa med kardemummamandelkakor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fräsch efterrättssoppa med knaprigt goda små kakor. Servera med vispad grädde och vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop fint riven mandelmassa, socker och äggvita med en elvisp. Rör i mortlad kardemumma. Dela smeten i ca 20 bitar, rulla dem i florsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pudra över lite mer florsocker. Låt kakorna torka i ca 30 minuter. Forma degklickarna till S-formar med fingrarna och grädda dem mitt i ugnen i 12-14 minuter.
  4. Kärna ur och skär plommonen i bitar och lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i både frön och vaniljstång i kastrullen och häll på vattnet och rör i sockret.
  5. Låt koka upp och låt det sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då under tiden. Lyft upp vaniljstången, skumma av (om det behövs) och mixa med en mixerstav. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och red av soppan. Låt den koka upp och sedan svalna något.
  6. Vispa grädden lätt och häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Servera soppan ljummen med grädde, vaniljglass och kardemummamandelkakor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.