Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polarkaka från Lappland

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Riktigt gott och lättbakat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i bunken. Smält smöret och ljumma till 37*. Häll det över jästen och rör om. Tillsätt sirap, salt och rågsikt. Arbeta degen slät och låt den jäsa övertäckt i 30 min.
  2. Dela degen i 20 bitar och kavla ut bitarna till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Nagga kakorna eller kavla med kruskavel och låt dem jäsa i 10 min.
  3. Sätt ugnen på 300*. Lägg kakorna på het, osmord plåt, två i sänder och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 3 min.
  4. Låt kakorna svalna på galler med bakduk över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.