Detta är en variant av den italienska omeletten frittata. Fyll den med godsaker som potatis, paprika och mozzarella.
Instruktioner
- Sätt på grillvärmen på ugnen. Blanda ägg, vatten, mozzarella, oregano, salt och peppar i en skål.
- Strimla paprikan, tärna potatisen och skinkan. Smält margarinet på medelvärme i en fettsnål och ugnssäker stekpanna. Bryn löken och vitlöken gyllenbrun under omrörning, ca 5 minuter. Tillsätt paprika, potatis och skinka och fräs allt ytterligare 3 minuter under fortsatt omrörning.
- Sänk till lägsta värme. Häll äggstanningen över potatisblandningen och låt den stelna långsamt, ca 3 minuter. Lyft lite i kanterna så att den lösa smeten kan rinna ner i pannan.
- Strö parmesanosten över frittatan och sätt in den under grillen ca 2 minuter tills ytan är gyllenbrun. Stjälp upp frittatan på ett serveringsfat. Skär den i tårtbitar och servera genast.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar