Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisfrittata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en variant av den italienska omeletten frittata. Fyll den med godsaker som potatis, paprika och mozzarella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på grillvärmen på ugnen. Blanda ägg, vatten, mozzarella, oregano, salt och peppar i en skål.
  2. Strimla paprikan, tärna potatisen och skinkan. Smält margarinet på medelvärme i en fettsnål och ugnssäker stekpanna. Bryn löken och vitlöken gyllenbrun under omrörning, ca 5 minuter. Tillsätt paprika, potatis och skinka och fräs allt ytterligare 3 minuter under fortsatt omrörning.
  3. Sänk till lägsta värme. Häll äggstanningen över potatisblandningen och låt den stelna långsamt, ca 3 minuter. Lyft lite i kanterna så att den lösa smeten kan rinna ner i pannan.
  4. Strö parmesanosten över frittatan och sätt in den under grillen ca 2 minuter tills ytan är gyllenbrun. Stjälp upp frittatan på ett serveringsfat. Skär den i tårtbitar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.