Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött- och potatisfrittata

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Servera med en god sallad och en bit bröd . Skall helst göras på nypotatis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180 grader .Hetta 1 msk av oljan i en stor stekpanna , stekfärsen löken vitlöken och paprikan i ca 10-12 minuter tills färsen har fått fin färg . Häll bort eventuellt fett ,ta upp och ställ åt sidan .
  2. Ställ tillbaka stekpannan över värmen , tillsätt resterande olja och stek potatisen gyllene . Vänd skivorna emellanåt .
  3. Återbörda färsen till stekpannan och stek i ytterligare 2-3 minuter tillsammans med potatisen .
  4. Blanda äggen , mjölken persiljan och oreganon i en skål och krydda med salt och peppar .
  5. Tillsätt osten i stekpannan , blanda och rör sedan ner färsblandningen i äggblandningen och rör om .
  6. Häll blandningen i en stor , ugnsfast form och tillaga i ugnen i 20-25 minuter eller tills äggstanningen är fast. Låt svalna något innan servering .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.