Stora bitar kokt potatis rullas i parmesanost och doppas i frityrsmet. Sedan steks de gyllenbruna i olja.
Instruktioner
- Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull och fräs den skivade löken och vitlöken mjuk i 2 -3 minuter utan att de tar färg. Red av med vetemjöl och låt småkoka i 1 minut. Rör om då och då.
- Ta bort kastrullen från värmen och blanda i mjöl och persilja. Låt allt koka upp på nytt och håll såsen varm.
- Koka potatisen nätt och jämnt mjuk i 5-10 minuter. Blir den för mjuk faller den lätt isönder. Låt potatiskuberna rinna av och vänd dem i parmesanost.
- Gör iordning frityrsmeten. Häll mjölet i en rymlig skål och vispa ner ägg och mjölk till en jämn smet. Doppa potatiskuberna. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller fritös. Fritera potatiskuberna i 3-4 minuter tills de fått fin färg. Lyft dem ur oljan med en hålslev och lägg upp dem i en skål och servera till kött med såsen till.
Publicerat den
6 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar