Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskuber med vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stora bitar kokt potatis rullas i parmesanost och doppas i frityrsmet. Sedan steks de gyllenbruna i olja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull och fräs den skivade löken och vitlöken mjuk i 2 -3 minuter utan att de tar färg. Red av med vetemjöl och låt småkoka i 1 minut. Rör om då och då.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och blanda i mjöl och persilja. Låt allt koka upp på nytt och håll såsen varm.
  3. Koka potatisen nätt och jämnt mjuk i 5-10 minuter. Blir den för mjuk faller den lätt isönder. Låt potatiskuberna rinna av och vänd dem i parmesanost.
  4. Gör iordning frityrsmeten. Häll mjölet i en rymlig skål och vispa ner ägg och mjölk till en jämn smet. Doppa potatiskuberna. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller fritös. Fritera potatiskuberna i 3-4 minuter tills de fått fin färg. Lyft dem ur oljan med en hålslev och lägg upp dem i en skål och servera till kött med såsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.