Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och jättegod potatispaj som kan avnjutas varm eller kall, ypperlig till buffe.

Ingredienser

Instruktioner

Har använt stora smördegsplattor som är som en rulle! Ta en vanlig pajform och klä med en smördegsplatta, låt det som hänger utanför, hänga så länge! Fyll upp pajdegen, varva med tunt skivat potatis och tunt skivat lök. Pajformen skall vara full ända upp till kanten med potatis och lök ,gärna lite toppig mot mitten, salt, peppar och timjan strös på varje varv. Lägg på den andra smördegsplattan och tryck till i kanten så smördegen blir tätt mot den andra degen som hänger utanför! Ta en kniv och skär bort överflödig deg på utsidan av pajformen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen i 1 timme på 175 grader. Ta en vass kniv och skär längs kanten av pajen så det blir ett lock som du kan vika av, bred ut 1 burk crème fraiche over potatisen och lägg tillbaks locket. Detta måste göras när pajen är nygräddad och smördegen är "hård" .Väntar man för länge så "mjuknar" smördegen och det är svårt att få lös locket! Serveras varm eller kall.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annelie1969 26 januari 2009

    Mycket god och enkel att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.