Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor i senap- och vitvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Räkor i vitvinssås med senap och persilja är en mycket elegant och lättlagad rätt som passar utmärkt som bjudrätt tillsammans med ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 3 msk smör i en stor stekpanna. Lägg i den hackade schalottenlöken och vitlöken och fräs två-tre minuter tills löken mjuknar.
  2. Smält resten av smöret i stekpannan och vispa ner mjöl, salt och peppar till en jämn pasta. Bryn 30 sekunder och vispa sedan ner mjölken lite i taget. Rör ner senapen. Låt sjuda två-tre minuter under omrörning tills såsen tjocknar. Rör ner vin och persilja.
  3. Rör ner räkorna och värn upp tre-fem minuter tills räkorna är genomvarma. Servera med ris och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.