Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj Räkpaj
Skriv ut

Alla som blivit bjudna på denna paj älskar den! Superenkel och snabb att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en cirka 27 cm i diameter pajform och klä med smördegen. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda cirka 5 min på 200 grader. Klä gärna kanterna under förgräddningen med aluminiumfolie för att dessa inte skall halka ner.
  2. Rör samman ägg, grädde, ost, räkor, dill och salt.
  3. Ta ut den förgräddade botten och häll i fyllningen.
  4. Den smördeg som inte gått åt till botten brukar jag dekorera pajen med på olika sätt.
  5. Sätt in pajen i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter.
  6. Servera med en god sallad!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • loppan35 23 januari 2010

    Denna paj gjorde jag igår och den smakade verkligen *MUMMA* får en 5 i betyg av mig och övriga familjemedlemar, jag gjorde dock egen pajdeg oxå använde jag en stor burk räkor i lake ( coops egna ) Kommer göra denna många gånger till. skickar även med en liten bild på min paj.

  • The_mama97mia 4 augusti 2010

    tack för receptet, jag gjorde NÄSTAN som du.... Hade 3 ägg men 1,5 dl mjöl, sen riven ost, lite keso, o sen räkor och en burk kräftstjärtar i dill, extra dill, Herbamare o lite chili o lite vitlök. Blev mycket gott.

  • The_mama97mia 4 augusti 2010

    mjölk, inte mjöl

  • Bappi 10 augusti 2014

    Alltså vilken god paj :-) Snabbt och enkelt och så vill man ha det ibland eller hur? Använde frysta och upptinade räkor. Full pott med stjärnor/ kram

  • Bappi 10 augusti 2014

    Vilken god räkpaj! Enkelt som man vill ha det ibland + gott :-) Använde frysta upptinade räkor. Full pott med stjärnor/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.