Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpajer

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Portionspajer med läcker räkfyllning. Serveras som fin liten ensamrätt. Gör i ordning pajskalen i förväg. Vänta bara med att fylla dem till strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop matfett , mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt grädde och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i 6 portionspajformar. Ställ formarna kallt i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Grädda pajskalen i 20 minuter, tills de har fått fin färg. Låt svalna.
  4. Skala räkorna. Tag undan några till garnering och hacka resten grovt. Vispa grädden. Rör i majonäs, räkhack, rödlök och dill.Smaka av med kajenn, salt och peppar.
  5. Fyll pajskalen med räkröran och garnera med hela räkor och dillkvistar.
  6. Servera med grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.